Slowcooking

Als je houdt van langzaamaan kan je de meest malse stukjes vlees maken in de Rook- en Stook bloempot van Vandepotgerookt. Slowcooking is ideaal als je een groot stuk vlees, of een hele grote vis (zeebaars, harder, zwaardvis bijvoorbeeld) wilt garen tot een bepaalde kerntemperatuur. Voor slowcooking kan je het het beste een kerntemperatuurmeter bij de hand houden. Tenzij je een pro bent natuurlijk. 

Voor dit stukje sucade (foto) gebruikten wij een kerntemperatuurmeter die je digitaal kunt instellen. Eerst schroeiden we het (gekruide) vlees aan alle kanten dicht op de open pot als barbecue. Daarna stelden we de temperatuurmeter in op 55 graden Celcius, staken de pen in het vlees, deksel erop en gingen toen koffie drinken. De pot deed zijn werk uitstekend! De temperatuur in de pot was constant rond de 150 graden Celcius, ideaal om langzaam te garen.


Bij ons was toen de temperatuur bereikt na 1,5 uur. Wil je langer garen, of heb je een groter stuk vlees, dan kan je de pot meer smoren door hem NIET op pootjes te plaatsen en/of de steen op het gat te houden. Je temperatuur zal dan zakken. Afhankelijk van de grootte van je Rookpot moet je na 1,5 uur wat kooltjes bijvoegen, even op temperatuur brengen, en je kunt weer verder garen. 

 

Slowcooking: wij maken het nu mogelijk voor IEDEREEN en voor ieders budget. Probeer het uit en bestel je pot! Ga naar de productpagina -->