Koken op een bloempot

Het langzaam garen van vlees, het roken van je zalm of paling, het grillen van je groentes of het bakken van je gesuikerde peren. Je bent een baas met de rook-en kook potten van echte eilander makelaardij. Hoe je dat doet? We vertellen het je graag!


Over Green Eggs en Kamados gesproken...

Koken in keramiek (aardewerk) bestond uiteraard al veel langer. Denk aan de ouderwetse Romertopf uit grootmoederstijd! Het grote voordeel was dat je je gerecht lange tijd kon garen zonder dat je er uiteindelijk je Van Bommels mee kon verzolen. Bovendien bereikte je overal eenzelfde constante temperatuur dankzij de fijne eigenschappen van keramiek.

Toen kwam er een prachtig idee op de markt. Koken in grote golfbal (ook wel egg genoemd), van binnen bekleed met keramiek, van buiten mooi groen of zwart metaal. Als je geen Big Green egg of Kamado op de patio had staan hoorde je er niet bij natuurlijk! Maar daar zat en zit een prijskaartje aan. Voor het geld van een medium eitje rijdt ik nu al 1,5 jaar probleemloos mijn suzuki vitara uit ‘95, inclusief de aankoopprijs! Wie is hier nou gek?


Dat kan anders

Toegegeven, het kookt prachtig op de eitjes. Biertje erbij, wie doet je wat? Maar toch, kan dat nou niet anders? Wij van VandePotgerookt gingen surfen op internet en kwamen een manier tegen om je eigen ei te maken, maar dan veeull leuker! Inderdaad, onder het motto, beter goed gejat dan slecht verzonnen, gingen wij aan de slag met onze eerste rook -en kook bloempot. We waren meteen verkocht! Hier en daar wat aanpassingen gedaan, wat uitgeprobeerd en oh man, wat kijken de mensen op als je met deze bloempotten aan komt zetten en de meest heerlijke lauwgerookte zalm eruit tovert.

Vier keer goedkoper!

Kan je ze dus zelf maken? Eh jah..  Maar hey, wat zal je omhalen? Voor nog geen 1/4 van de prijs van een Green Egg heb je exact dezelfde kookmogelijkheden, ben je veel origineler dan je hippe vrinden en het staat nog leuk op je terras ook! Wij zeggen; dat is een drie in een!

Hoe het precies werkt? Onderaan de pagina klik je soepel door naar onze ervaringen met het roken, grillen, slowcooken van vlees, vis en groentes.

Koken op een bloempot? Dat is Van de pot gerookt!


Van de Pot gerookt op TV

Wil je zien hoe de Profs gebruik maken van de Rook- en Stook bloempot van VandePotgerookt? Flang Cupido, eigenaar van kookstudio en cateringbedrijf Flang in de Pan, gaf onlangs voor Oerol TV een workshop koken met groente en rookte hierbij heerlijke knolserderij op de bloempot. Is dat niet Van de Pot gerookt, of wat?!